ОСТАННІ НОВИНИ

У неділю на Львівщині відзначать Свято Героїв

|

76f57-5-pУ неділю, 24 травня, на Львівщині вшановуватимуть пам’ять героїв національно-визвольних змагань. У Львові Свято Героїв розпочнеться об 11:00 із покладання квітів до пам’ятника головному командирові Української Повстанської Армії генерал-хорунжому Романові Шухевичу у Білогорщі. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛОДА.

Із Білогорщі візьме старт щорічна естафета студентів Львівського державного університету фізичної культури, присвячена пам’яті героїв національно-визвольної боротьби.

О 12:00 представники влади та громадськості покладуть квіти до пам’ятника Степанові Бандері. Тут же відбудеться урочисте віче, після якого учасники вирушать урочистим маршем від вулиці Степана Бандери до проспекту Свободи, зупиняючись та покладаючи квіти до пам’ятних дощок, присвячених видатним діячам боротьби за незалежність України.

Також о 12:00 з нагоди Свята Героїв відбудуться заходи на Личаківському кладовищі, де представники молодіжного руху та студентства Львівщини вшанують новітніх Героїв України.

Молодь зустріне учасників естафети та вшанує учасників національно-визвольного руху, духовенства, дисидентів, митців, Героїв Небесної сотні, а також загиблих воїнів учасників АТО, поклавши квіти та лампадки на їхні могили.

Опісля учасники заходу урочистою ходою вирушать до проспекту Свободи, де приєднаються до маршу представників ветеранських і патріотичних громадських організацій.

Завершаться урочистості проходженням колон громадських організацій проспектом Свободи та спільним виконанням Державного Гімну України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *