ОСТАННІ НОВИНИ

У мерії таки пояснили, для чого зрубали дерева

|

11301419_917553788285780_1036846958_nСьогодні ЛКП «Зелений Львів» зрізало два сухостійні каштани біля Ратуші. За словами начальника міського управління екології Андрія Галушки, ці дерева становили загрозу неконтрольованого падіння і, як наслідок, могли нанести шкоду здоров’ю чи навіть життю мешканців та гостей міста. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

«Про те, що шість із вісьми каштанів переходять в незадовільний, сухостійний стан, який в подальшому може нанести шкоду мешканцям, ми повідомляли ще років 2 тому. Торік ми зрізали 2 дерева. Що ж до решти, то тут було дуже багато прохань максимально відтермінувати їх видалення, оскільки частина ще мала зелене листя та цвіт. Але зараз, в процесі повного відмирання дерев, ми були змушені їх зрізати», – розповідає Андрій Галушка.

У міській раді кажуть, що посадять на місці зрубаних дерев нові. Над цим ламають голови усі працівники мерії, залучаючи до складного вибору громадян міста.

«Ми хочемо почути всіх та прийняти консолідоване рішення – зберемо пропозиції й оберемо ту, яку назве більшість», – додає керівник управління екології.

Пропонувати Львівській міській раді на погодження можна лише:

1) крупномірний саджанець, висотою близько 3,5-4 м;

2) дерево, що не викликає алергічної реакції в людей;

3) квітуче насадження, яке композиційно підходить до тих дерев, які залишаються;

4) дерево, яке максимально добре почуває себе в нашому кліматі.

Нагадаємо, що сьогодні біля Ратуші позрізали дерева.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *