ОСТАННІ НОВИНИ

Мер Львова є причиною всіх непорозумінь довкола пам’ятника Шептицькому – Самагальський  

|

Яромир СамагальськийПричиною всіх непорозумінь, які виникають довкола спорудження пам’ятника Митрополиту Андрею у Львові, є міський голова Андрій Садовий. Такої думки дотримується лобіст проекту будівництва пам’ятника, депутат Львівської міської ради Яромир Самагальський, передає кореспондент Львівського порталу.

За словами депутата, усі люди, які затягують процес реконструкції площі святого Юра, де вже цього літа має постати пам’ятник Андрею Шептицькому, є наближеними до львівського міського голови.

«Усі представники, які ставлять палки в колеса цьому проекту, є працівниками виконавчих органів Львівської міської ради – або комунальних підприємств, або структур, наближених до міського голови», – заявив Яромир Самагальський.

Депутат підтримав занепокоєння церковної громади щодо раптової зміни схеми реконструкції площі, яку 13 травня представив головний архітектор міста Юліан Чаплінський.

«Якщо буде реконструйовано площу так, як про це почав говорити Чаплінський, то ми не отримаємо тут відпустового місця, не матимемо скверу, який можна буде з’єднати з нижніми садами та перетворити на великий парк. Пам’ятник Шептицькому постане просто на клумбі, перед його лицем будуть електричні дроти, а довкола їздитимуть тролейбуси», – сказав Я.Самагальський.

Депутат підтвердив, що схема, представлена головним архітектором міста, суттєво відрізняється від плану реконструкції площі, яку затвердив виконком  Львівської міської ради.

Разом з тим Яромир Самагальський пояснив, що площа святого Юра офіційно перебуває в оренді в УГКЦ, а тому місцева влада не має права вчиняти тут будь-які дії без попереднього узгодження з Церквою.

Нагадаємо, сьогодні, 19 травня, Митрополит Львівський Ігор Возьняк  написав відкритого листа міському голові Львова Андрієві Садовому, в якому висловив занепокоєння та здивування з приводу раптової зміни схеми реконструкції площі святого Юра. Владика закликав мера міста дотримуватися проекту, який затвердив виконком Львівської міської ради 12 грудня 2014 року.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *