ОСТАННІ НОВИНИ

У РФ протестують проти участі російських військ у конфлікті в Україні

|

У місті Тольятті в Росії відбулася стихійна акція протесту з вимогами вивести російські війська зі сходу України, повідомляє Радіо Свобода з посиланням на російську службу британської телерадіокомпанії «Бі-Бі-Сі».

За даними місцевого журналіста, близько десятка людей, які вигукували антивоєнні гасла і намагалися розгорнути плакати біля входу на територію військової бази 3-ї бригади Головного розвідувального управління Генерального штабу Збройних сил Росії, протривала не більш як 20 хвилин, перш ніж її розігнала поліція, та нікого з мітингувальників не затримували.

«Бі-Бі-Сі» наводить дані правозахисників із Тольяттинського антимілітаристського центру, що капітан Євген Єрофеєв і сержант Олександр Александров, які, за повідомленнями, були затримані під час бою в Україні, дійсно служать у цій військовій частині № 21208 і дійсно брали участь у бойових діях в Україні.

Як стверджують правозахисники, з Тольятті кожні півтора місяця відправляють до України бригади спецпризначенців.

Журналісти кількох засобів інформації в цьому місті повідомили британській телерадіокомпанії, що отримали від влади неписану заборону висвітлювати ситуацію навколо затримання в Україні військових із Тольятті.

Як відомо, біля міста Щастя на Луганщині, на підконтрольній Україні території, були затримані під час бою двоє росіян, капітан Євген Єрофеєв і сержант Олександр Александров. Вони назвалися військовослужбовцями загону спецпризначення ГРУ з частини, що базується в Тольятті. У Кремлі, реагуючи на це, повторили стандартну фразу, що російських військових на Донбасі немає, а луганські сепаратисти заявили, що ці люди – бійці їхньої «народної міліції».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *