ОСТАННІ НОВИНИ

«Народний контроль» влаштував у Львові фотовиставку найяскравіших моментів Революції Гідності 

|

виставкаУ Львові цими вихідними з нагоди Дня Європи відбулася фотовиставка «Обираючи Європу». Її організував «Громадський рух «Народний Контроль». Відтак, поблизу пам’ятника Тарасові Шевченку були розміщені стелажі зі світлинами найяскравіших моментів боротьби українців за європейський вибір в період 2013-2014 років.

Про це Львівському порталу повідомила прес-служба «Народного контролю».

Виставка3Таким способом активісти громадського руху прагнули нагадати владі та суспільству, що інтеграція в Європу була головною вимогою Революції Гідності і далі залишається метою для України.

«Акція «Обираючи Європу» – символічна. Ми хочемо нагадати, що шлях України один – це шлях у Європейський Союз. Ми про всі наші потуги та випробування не забуваємо. Усіх закликаємо, на сьогоднішній день як ніколи, гуртуватися попри всі негаразди та негативи. Наша задача – бути разом», – акцентує народний депутат України, лідер «Громадського руху «Народний контроль» Дмитро Добродомов.

Додамо, що з нагоди відзначення «Дня Європи» керівник депутатської групи «Народний Контроль» у ЛМР Валерій Веремчук запропонував ухвалу, у якій йдеться, що варто запровадити практику використання Прапора Європи під час відзначення Дня Європи на території м. Львова.

Виставка2«Цією ухвалою ми прагнемо показати нашим європейським партнерам наші європейські прагнення на рівні місцевих громад. Ми хочемо, аби львів’яни, які живуть в європейському місті, відзначали День Європи саме з європейською символікою. Подібні рішення вже прийняли десятки міст України і відомо, що посли європейських країн мають схвальні відгуки про такі ініціативи місцевих громад. Нагадаю, у свій час система прокурорів Пшонки такі рішення громад активно опротестовувала. Репресії були і на Львівщині. Однак, за нашу ухвалу зачепитися прокурорам Пшонки не вдалося і вона не була опротестована», – акцентував один з лідерів «Громадського руху «Народний контроль» Валерій Веремчук.

Акція «Обираючи Європу» відбулася  ще у десятьох областях України, де її

організовували осередки «Громадського руху «Народний контроль». Відтак, світлини можна було побачити на головних площах Тернополя, Хмельницького, Чернівців, Рівного, Івано-Франківська, Житомира, Луцька, Коломиї та Кіровограда.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *