ОСТАННІ НОВИНИ

Де на Донбасі не стихає вогонь противника (мапа)

|

АкадСухопутВійськЗа минулу добу в зоні АТО було зафіксовано найменшу кількість епізодів режиму припинення вогню з боку противника за травень 2015 року. Водночас факти застосування важкого озброєння НЗФ практично на всіх основних ділянках фронту свідчать про наміри бойовиків продовжити ескалацію конфлікту. Про це сьогодні на брифінгу повідомив речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник  Андрій Лисенко, передає кореспондент Львівського порталу.

111За фактами, які навів А.Лисенко, на Маріупольському напрямку найгарячішою точкою зіткнення вчора було с. Чермалик: противник відкрив вогонь по наших позиціях з мінометів, що розташовані поблизу с. Лукове.

На Донецькому напрямку знову активізувалися бойові дії в районі аеропорту. Противник має серйозну вогневу підтримку і активно використовує 120-мм міномети та 152-мм гармати, що підлягають відведенню відповідно до Мінських домовленостей. Не стихає вогонь противника і на західних околицях Горлівки (йдеться про с. Лозове) та під Світлодарськом.

На Луганському напрямку вчора відбулася перестрілка між нашими військовими і противником у районі с. Троїцьке.

111Бій тривав близько 2 годин, бойовики застосували БМП, зенітну установку та стрілецьку зброю, ведучи вогонь із району с. Санжарівка. В районі м. Попасна і Золоте ворог застосував проти сил АТО танки та міномети. Окрім цього, на околиці Попасної на фугасі підірвався автомобіль з військовослужбовцями Національної гвардії та 3 волонтерами, внаслідок чого 2 волонтерів, офіцер і солдат НГУ загинули, ще 1 волонтера важко поранено.

Також бойовики здійснили серію мінометних обстрілів наших позицій біля м. Щастя.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *