ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові вірян закликають не прикрашати з нагоди П'ятдесятниці домівки та храми зеленими гілками

|

Зелені_святаЗ нагоди наближення свята Зіслання Святого Духа референт бюро УГКЦ з питань екології Львівської архиєпархії Микола Пришляк закликав християн не нищити молоді деревця з метою прикрашення храмів і домівок, пише Zaxid.net

«Господь дав нам цей світ, щоб ми про нього піклувалися та розпоряджалися розумно, використовуючи все те, що Бог нам створив, але це повинно бути гуманно, мудро та з любов’ю. Тому нехай Зелені свята будуть по-справжньому зеленими», – наголосив священник, повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

Головним посланням референта є те, що християнські спільноти, якщо вони претендують на те, щоб стати по-справжньому живими парафіями та свідками Воскресіння, повинні на всіх рівнях подбати про шанобливе та трепетне ставлення до Богом створеної природи.

У бюро УГКЦ з питань екології також наголошують на недоцільності штучних квітів, вінків, використання яких призводить до екологічної кризи.

За словами о. Миколи, ця проблема приносить величезні клопоти, які полягають у нераціональному використанні коштів і шкідливому впливі на природне довкілля. Як альтернативу він запропонував різноманітні живі квіти, котрі можуть милувати наше око від ранньої весни до глибокої осені.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *