ОСТАННІ НОВИНИ

Цукерберг відповів на питання українців

|

Werth,thuВчора, 14 травня, під час сесії запитань до керівника Facebook Марка Цукерберга, модератор зустрічі повідомив, що найпопулярніше запитання, яке набрало понад 45 тисяч вподобань, було пов’язане з Україною. Поставив його житель Ізраїлю Григорій Купершмідт, передає УП.

Користувач з Ізраїлю  поскаржився на несправедливість при блокуванні сторінок і дописів з боку Facebook, пояснюючи це тим, що український сегмент курує російський менеджмент.

Зі слів очільника компанії Facebook, він особисто переглянув, про що йдеться перед тим, як надати відповідь. Марк Цукерберг розповів, що дійсно було кілька дописів, які вони вирішили видалити за порушення правил, що забороняють використання “мови ненависті” проти іншої національності.

«На жаль, є кілька дописів, які порушили це правило. Люди поскаржились, і ми, переглянувши ці дописи, визначили, що деякі з цих дописів містили образливу лексику щодо деяких росіян, і ми їх зняли», – пояснив Марк.

Він також запевнив, що у Росії не існує адміністрації Фейсбука, яка б модерувала український сегмент мережі.

«Звучали також запитання, чи дописи, зроблені українцями, модеруються росіянами в час, коли між Україною та Росією триває конфлікт. Це не відповідає дійсності – у нас немає такого російського офісу. Тому кожен, хто думає, що контроль відбувається з російського офісу анти-українськими модераторами, помиляється”, – запевнив Цукерберг.

Він пояснив, що модерацію здійснюють працівники представництва компанії у Дубліні, які володіють мовою, якою зроблено допис. Проте додав, що в системі існувала помилка, через яку авторам окремих дописів помилково повідомили не ту причину – наявність оголеності в зображеннях замість лексики ненависті. За цю помилку Фейсбук вибачився, повідомив Марк.

Окрім того, Цукерберг відповів і на запитання президента України Порошенка щодо можливості відкриття представництва Facebook в Україні. Керівник соцмережі сказав, що з часом таку можливість можуть розглянути, але це залежить від розвитку компанії та розробки програмного забезпечення.

 

Фото:  REUTERS

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *