ОСТАННІ НОВИНИ

Палата представників США схвалила поставки летальної зброї в Україну

|

Нижня палата Конгресу США ухвалила законопроект, який затверджує оборонний бюджет у сумі $612 млрд на новий фінансовий рік. У тому числі передбачено виділити $200 млн на допомогу Україні, зокрема у вигляді летальної зброї

Голосування в палаті представників відбулося в п’ятницю, повідомляє Еспресо.TV із посиланням на “Укрінформ”.
За ухвалення документа проголосувало 269 конгресменів, проти був 151. Однак в адміністрації Обами вже пообіцяли накласти вето в разі, якщо документ надійде на підпис президенту, переважно через надмірні видатки. Для цього аналогічний законопроект має бути проголосований у сенаті.
“Міністр оборони уповноважений з узгодженням із державним секретарем надавати допомогу, в тому числі у вигляді навчань, обладнання, летальної зброї оборонного характеру, матеріально-технічного забезпечення, матеріалів і послуг, а також тилового забезпечення збройних сил та національних сил безпеки України до 30 вересня 2016 року (до завершення наступного фінансового року, – Ред.), щоб допомогти уряду України в досягненні таких цілей: (1) захисту її суверенної території проти іноземних загарбників; (2) захисту та оборони українського народу від нападів, пов’язаних з підтримуваними Росією сепаратистами; (3) створенні умов для мирного врегулювання, спрямованого на завершення конфлікту”, – йдеться у тексті законопроекту.
Днем раніше профільний комітет Сенату США затвердив аналогічний проект закону, який передбачає виділення $300 млн військової допомоги Україні. Голосування щодо нього у верхній палаті очікується найближчим часом.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *