ОСТАННІ НОВИНИ

Нардепи посилили відповідальність за насильство над журналістами

|

41846-1uВерховна Рада посилила гарантії законній професійній діяльності журналістів

Про це повідомляє Еспресо.TV із посиланням на прес-службу Верховної Ради.

За відповідний законопроект №0924 проголосували 240 депутатів.

Документ доповнює Кримінальний кодекс низкою складів злочинів, за які передбачена кримінальна відповідальність.

Зкрема, це загроза або насильство щодо журналіста (стаття 345-1), умисне знищення або пошкодження майна журналіста (стаття 347-1), посягання на життя журналіста (стаття 348-1), захоплення журналіста як заручника (стаття 349-1).

Окрім того, внесені правки зазначають, що слід розуміти під професійною діяльністю журналіста.

Відтак повідомляється, що це систематична діяльність особи, пов’язана зі збором, отриманням, створенням, розповсюдженням, зберіганням або іншим використанням інформації з метою її поширення на невизначене коло осіб через друковані засоби масової інформації, телерадіоорганізації, інформаційні агентства, Інтернет.

Відповідно до закону умисне заподіяння журналістові, його близьким родичам або членам сім’ї побоїв, легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв’язку із здійсненням ним законної професійної діяльності буде каратися позбавленням волі на строк від 2 до 5 років або карається позбавленням волі на строк від двох до шести років.

Доповнення внесені до Закону “Про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів”.

Як повідомлялося, нардепи також запропонували встановити компенсаційні виплати в разі загибелі або поранення журналістів під час виконання ними професійних обов’язків, шляхом внесення відповідних доповнень до Закону України “Про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів”.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *