ОСТАННІ НОВИНИ

Садовий відрікається від заклику скасувати «останні дзвоники» у школах

|

sadovyj-4Кожна школа самостійно прийматиме рішення, як краще провести останній дзвоник. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Як розповіли в управлінні освіти ЛМР, рішення про відміну свята останнього дзвоника не розглядалось, пропозиція про проведення молебнів у храмах перед урочистими лінійками надходила від окремих навчальних закладів.

Міський голова Львова Андрій Садовий також говорить, що школи мають самостійно приймати рішення, як святкувати останній дзвоник.

«Дзвоники були, є і будуть завжди. Якщо школа має бажання до дзвоника чи після піти помолитись – будь ласка, ми тільки будемо раді. Але кардинальних змін не вносимо. Є хороша практика. Треба це все робити більш інтелігентно, щоб урочистості не затягувались на довго. Кожна школа самостійно приймає рішення, як краще провести останній дзвоник. Хтось молиться в церкві, хтось запрошує отця до школи і вони разом моляться під час самого дзвоника. Кожна школа має свою історію, свої традиції, треба їх плекати і розвивати. Має бути здоровий глузд, у першу чергу», – прокоментував ситуацію Андрій Садовий.

Як відомо, реакція чиновників з’явилась після вчорашньої публікації Львівського порталуЛукава побожність. У Садового замість останнього дзвоника примусово направляють дітей до церкви

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *