ОСТАННІ НОВИНИ

Загиблий прикордонник власним життям врятував 30 українських військових

|

Доньку загиблого прикордонника нагородили орденом «За мужність». Життя молодшого сержанта з Кіровоградщини Андрія Матвієнка обірвалося 7 серпня 2014 року. Ціною власного життя герой допоміг врятувати близько 30 українських військових. Про це Львівському порталу повідомили у відділі взаємодії зі ЗМІ адміністрації ДПС України.

50 FotorCreated

28-річний кіровоградець Андрій проходив службу в Донецькому прикордонному загоні. В перші дні конфлікту на сході України чоловік неодноразово організовував через волонтерські організації доставку в підрозділ засобів захисту для прикордонників. На початку серпня 2014 року групі прикордонників, серед яких був і Андрій, було поставлено завдання зустріти колону, яка з боями проривається із пункту пропуску «Довжанський» та перебуває під постійним обстрілом ворога.

Серед українських військових на той час було чимало поранених. Під Саур-Могилою група військовослужбовців, серед яких був і Андрій, надавала першу медичну допомогу постраждалим, зупиняли кровотечу та відвозили їх під Амвросіївку, де поранених вантажили у вертольоти. За бійцями поверталися неодноразово не зважаючи на щільний вогонь, що вівся з артилерії.

Врятувавши десятки українських вояків та вже повертаючись з завдання, автомобіль Андрія підірвався на радіокерованому фугасі. Важкопораненого прикордонника за допомогою авіації переправили до військово-польового госпіталя, але шансів врятувати Андрія не вдалося.

30

 

Президент України нагородив Андрія Матвієнка орденом «За мужність» III ступеня (посмертно). Цю нагороду замість Батька отримала його донечка.

Фото: ДПС України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *