ОСТАННІ НОВИНИ

Японія передала українській поліції 348 автомобілів

|

поліція авто

Уряд Японії у рамках Кіотського протоколу передав Міністерству внутрішніх справ України 348 автомобілів із гібридними двигунами Toyota Prius. Як повідомляє “Радіо Свобода”, церемонія передачі автомобілів відбулася у Національній академії внутрішніх справ України у Києві.

У церемонії прийняли участь посол Японії в Україні Шігекі Сумі і представники корпорацій Sumitomo і Toyota Ukraine. Україну представляв глава МВС Арсен Аваков.

Аваков уточнив, що ці автомобілі передбачені для київської й одеської патрульних служб.

Усі отримані автомобілі у найближчі два тижні будуть додатково обладнані системами контролю «Рубіж» і «Тайфун», а також системами відеонагляду.

«Основна перевага автомобілів – низький розхід палива. 10 літрів економії на 100 кілометрів або 2 гривні на 1 літрі», – розповів заступник голови координаційної ради форуму з питань безпеки дорожнього руху Богдан Аганін.

Україна ратифікувала Кіотський протокол 4 лютого 2004 року. Згідно з протоколом, для кожної країни встановлюється максимально припустима межа викидів парникових газів. Україна не використовує всю свою квоту, тому продає залишки Японії за гроші або, як у даному випадку, за товари.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *