ОСТАННІ НОВИНИ

Конкуренція на українському ринку праці залишається високою - дослідження

|

Динаміка приросту нових резюме з початку року значно перевищує динаміку приросту нових вакансій. Це означає, що конкуренція на ринку праці залишається високою. За перші чотири місяці 2015 року hh.Індекс (відношення кількості резюме до кількості вакансій) був неоднорідним. Найвищий рівень конкуренції був у лютому – 6,6, а найнижчим у березні – 5,0. В квітні цей показник повернувся до січневого рівня і склав 5,8. Це означає, що на одне робоче місце претендувало майже шість пошукачів. По це Львівському порталу повідомили у прес-службі Міжнародного кадрового порталу hh.ua.

Традиційно високий рівень конкуренції спостерігається в Києві та області (hh.Індекс більше шести). Непросто буде знайти роботу офісним працівникам у Запоріжській, Рівненській та Вінницькій областях. Тут також показник конкуренції наближається до 6 пошукачів на одне робоче місце. Регіони з найвищою конкуренцією — це зона проведення АТО (Донецьк і Луганськ).

Найнижчі показники конкуренції спостерігаються на заході країни — у Чернівецькій, Тернопільській, Львівській та Волинській областях. Показник конкуренції в інших великих містах знаходиться на середньому рівні.

За підсумками квітня, найбільш затребувані на ринку праці страхові агенти, маркетологи, програмісти та спеціалісти з продажу. До переліку проф.. сфер з найнижчою конкуренцією увійшли також державні службовці. Це пояснюється відкриттям вакансій у державних компаніях та стартом міжнародних гуманітарних проектів.

Найвища конкуренція традиційно спостерігається серед керівників, молодих спеціалістів, юристів, економістів і спеціалістів сфери логістики.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *