ОСТАННІ НОВИНИ

Порошенко у Німеччині підніме питання миротворців на Донбасі

|

Президент України Петро Порошенко заявляє, що має намір говорити про можливість ввести миротворчий контингент у зону протистояння на сході України під час візиту до Німеччини, запланованого на середу й четвер, 13 і 14 травня, пише Радіо Свобода.

«Я порушував це питання під час візиту генерального секретаря ООН в Україну. Ми говоритимемо і під час наших зустрічей у Європі про заснування миротворчої операції під егідою Ради безпеки ООН, європейських сил безпеки, які дозволять нам забезпечити виконання мінських домовленостей», – сказав Порошенко під час відвідування 169-го навчального центру Сухопутних військ Збройних сил України «Десна» в Чернігівській області.

На переконання П. Порошенка, миротворці не є якимсь окремим проектом. «Миротворці – це метод забезпечення імплементації мінських домовленостей», – вважає він.

Раніше Порошенко заявляв, що в середу, 13 травня відвідає Берлін, а в четвер, 14 травня – німецьке місто Аахен, де відбудеться зустріч світових лідерів, а прем’єр-міністр Арсеній Яценюк відвідає в середу, 13 травня Париж.

Петро Порошенко пропонує ввести в зону протистояння на сході України, зокрема, на неконтрольовану Києвом ділянку кордону з Росією, миротворчий контингент у вигляді поліційних сил Європейського союзу, в ідеальному разі за мандатом Ради безпеки ООН.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *