ОСТАННІ НОВИНИ

«Народний Контроль» проводить кампанію із залучення активістів до спільної громадської діяльності

|

«Разом зробимо більше» – так називається загальноукраїнська інформаційна кампанія, в рамках якої громадський рух «Народний Контроль» прагне залучити до спільної громадської діяльності активних громадян та громадські організації України. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі «Народного контролю».

У рамках кампанії за участі активістів «Народного Контролю», зокрема лідера руху, народного депутата України, секретаря парламентського Комітету протидії корупції Дмитра Добродомова в обласних центрах України відбуваються круглі столи за участю місцевих громадських лідерів. Такі зустрічі уже пройшли в Івано-Франківську, Коломиї, Хмельницькому, Тернополі, Луцьку, Рівному, Житомирі, найближчим часом вони відбудуться у Чернівцях та Кіровограді.

Пріоритетними питаннями, які цікавлять громадських активістів у регіонах є децентралізація та боротьба із корупцією. Саме тому, позитивні відгуки мають ініціативи «Народного Контролю» спрямовані на боротьбу з корупцією, головним провідником яких є секретар парламентського Комітету протидії корупції Дмитра Добродомова та заходи спрямовані на контроль за якістю публічних та адміністративних послуг, які місцева влада надає громадянам.

Тим часом, львівська обласна організація  «Народного Контролю»  подібні круглі столи та зустрічі проводить на Львівщині – вони уже відбулися в Червонограді, Буську, Трускавці, і протягом найближчих тижнів громадські лідери зберуться в більшості райцентрів.

«Бажання місцевих громад  контролювати діяльність влади особливо загострилося на тлі Революції гідності та війни з Росією. Ми пропонуємо об’єднати місцеві ініціативи, щоб вони стали системними, прозорими та здійснювалися в правовому полі. Тому ми звертаємося сьогодні до громадських активістів, до волонтерів, до людей, які відстоювали гідність на Майдані, до людей, які мають ідеї, пропозиції аби вони долучалися до громадського руху «Народний Контроль» і ми  спільно братися за проблеми, спільно шукали рішення, і спільно змушували владу працювати ефективно», – акцентує керівник львівської обласної організації «Громадського руху «Народний Контроль» Валерій Веремчук.

У самому Львові координатори «Народного Контролю» розпочали роботу у кожному районі міста. До них можна звертатися за допомогою чи то пак консультацією. Їхні контакти можна отримати в інформаційних наметах «Народного Контролю» або ж за телефоном гарячої лінії 0 800 502 945.

Одним з інструментів впливу «Народного Контролю» є телевізійна проект «Гаряча лінія Народного Контролю», яка виходить на 17 регіональних телеканалах України.  За останні час понад 8 тис. громадян звернулося до журналістів та активістів «Народного Контролю». Дуже часто саме «Гаряча лінія «Народного контролю» стає для людей останньою інстанцією в боротьбі за справедливість. «Громадський рух «Народний Контроль»  конкретними справами та результатами доводить, що спільними зусиллями можна змусити владу працювати чесно.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *