ОСТАННІ НОВИНИ

Україна може вимагати у Кремля за зруйнований Донбас $ 350 млрд.

|

donbas2Сума компенсації за зруйнований Донбас може скласти до 350 мільярдів доларів, вважає заступник міністра економіки України Олександр Боровик.

Росія повинна виплатити Україні грошову компенсацію за зруйнований Донбас. “На якомусь етапі Росія платитиме. Нам треба підрахувати, треба готуватися та лобіювати всюди, де можна”, – заявив перший заступник міністра економічного розвитку України Олександр Боровик в ефірі “5-го каналу” українського телебачення у неділю, 10 травня.

За словами Боровика, Україна повинна визначити масштаби компенсацій, сума яких може скласти до 350 мільярдів доларів. Коли Ірак напав на Кувейт, то Компенсаційна комісія ООН потім вирішила, що вони винні 320 мільярдів, сказав він. “Якщо порівнювати, якою тривалою була та агресія і якою є агресія Росії проти нас – це майже співвимірно”, – наголосив Боровик, повідомляється на сайті “5-го каналу”.

Повіреного у справах державних відносин компанії Microsoft і випускника Гарвардського університету Олександра Боровика у березні цього року було призначено першим заступником міністра економічного розвитку і торгівлі України. На цій посаді він відповідатиме за дерегуляцію, поліпшення інвестиційної привабливості України, економічну стратегію та міжнародні донорські програми, зазначається на сайті міністерства економічного розвитку і торгівлі України. Перед призначенням український президент Петро Порошенко надав Боровику українське громадянство, нагадує агентство “Інтерфакс”. До того у вихідця з України, за даними ЗМІ, було німецьке громадянство.

У той же час, у Держдумі РФ вважають дивною ідею зажадати від Росії компенсації за агресію на Донбасі.

Про це написав голова Комітету з міжнародних справ Держдуми Олексій Пушков у своєму Twitter.

За його словами, саме Київ “самозабутньо руйнував Донбас, бомбив міста і заводи”.

“А тепер вимагає 350 мільярдів доларів з Росії. Дивно. І безперспективно”, – упевнений Пушков.

Фото: intvua.com

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *