ОСТАННІ НОВИНИ

День Матері у Львові відзначили урочистою академією та святковим маршем

|

materiУчора, 10 травня,  у Національному академічному українському драматичному  театрі ім. М. Заньковецької відбулася Урочиста академія і святковий концерт з нагоди 25-річчя відновлення Союзу Українок на Львівщині та 25-річчя святкування Дня Матері.

Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛОДА.

«Не було би зараз такої України, яка є зараз, якби не було таких матерів. В тому числі для усіх нас є  прикладом робота організації Союзу Українок. Ніжність, любов, доброта – це ті якості, які притаманні саме українській матері,  – зазначив у своєму виступі Олег Синютка. – Сьогодні кожне мамине серце вболіває за наших синів-воїнів, які захищають рідну неньку Україну», – сказав у своєму привітанні голова Львівської ОДА Олег Синютка.

На святковому концерті виступили  заслужений ансамбль танцю України «Юність» -художній керівник – народний артист України Михайло Ванівський та вокально-хореографічний ансамбль «Писанка»  – художній керівний Олена Вовк.

Окрім того,  у Львівському  національному  академічному  театрі опери та балету ім. С.Крушельницької відбулося вручення збірників і дисків переможцям обласного конкурсу «І слово, і пісне, Матусю, Тобі», серед яких 475 переможців за 2012-2014 роки. Після чого переможці конкурсу змогли переглянути виставу «Наталка Полтавка» Миколи Лисенка.

marsh

Також до Дня Матері у Львові відбувся марш українок. Учасники заходу пройшлися вулицями міста від площі біля собору св. Юра. Закінчилася вона біля пам’ятника Тарасу Шевченку, де учасниці заспівали його пісню, а також читали вірші.

У ході взяли участь кількасот жінок, які були вдягнуті у національний одяг.

Фото: прес-служба ЛОДА, УНН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *