ОСТАННІ НОВИНИ

Знімати георгіївські стрічки з ветеранів у Львові ніхто не буде – Зюбаненко

|

Зюбаненко ФБУ Львові знімати георгіївські стрічки з ветеранів Другої світової чи з інших людей, які прийдуть поминати загиблих не будуть. Львівські правоохоронці діятимуть у межах чинного законодавства. Про це у коментарі Львівському порталу повідомив заступник начальника Головного управління МВС України у Львівській області Сергій Зюбаненко.

За словами С. Зюбаненка, закон про заборону комуністичної символіки, хоча й прийнятий, але поки що не підписаний президентом. Тому львівська міліція буде діяти чітко в правовому полі.

«Якщо хтось прийде з георгіївською стрічкою, а іншим це не сподобається і почнуться сутички, то правоохоронці у Львові звісно будуть втручатися. Якщо люди приходитимуть зі стрічками, але все буде спокійно, то міліція діятиме згідно чинного законодавства», – зазначив він.

Окрім того, правоохоронець пригадав, що в минулому році вже були випадки, коли деякі люди неоднозначно реагували на георгіївські стрічки. Тоді міліція рекомендувала людям зі стрічками не провокувати інших.

«Цього разу міліція забороняти чи самовільно знімати георгіївські стрічки не буде. Ми втручатимемось лише коли буде необхідно, або виникне конфліктна ситуація», – додав Зюбаненко.

Варто додати, що деякі ветерани, які приходять на марсове поле мають на грудях георгіївські стрічки, але здебільшого ховають їх під верхнім одягом. Водночас частина ветеранів мають європейські символи примирення – червоні маки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *