ОСТАННІ НОВИНИ

В зоні АТО й надалі гаряче (мапа)

|

Ситуація в зоні АТО залишається напруженою. Проросійські бойовики не припиняють чинити збройні провокації навіть на свята присвячені примиренню та вшануванню героїв Другої світової війни, а подекуди й нарощують вогонь з озброєння забороненного Мінськими домовленостями. Про це сьогодні на брифінгу в УКМЦ розповів речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник  Андрій Лисенко, інформує кореспондент Львівського порталу.

Протягом минулої доби бойовики 20 разів обстріляли позиції українських військових з 120-мм мінометів, 4 рази з 122-мм артилерії та ще один з артилерійської установки калібром 152 міліметри.  Також бойовики чотири рази використали танки.

За минулу добу втрат серед українських військовослужбовців немає, четверо бійців були поранені.

На Маріупольскому напрямку спостерігається певне зниження збройних провокацій зі сторони проросійських бандформувань. У районі Широкиного бойовики стріляли з танку та застосовували стрілецьку зброю та міномети калібром менше 100 міліметрів.

На Донецькому напрямку найгарячішими точками конфлікту залишаються район Донецького аеропорту, зокрема селище Піски, Водяне та Авдіївка, а також передмістя Горлівки – Ленінське, Майорськ і Новгородське. Біля Водяного зафіксовано використання ще одного ворожого танку. Також незаконні збройні формування здійснили артобстріл позицій сил АТО біля Лозового.

09-05 1

09-05 2

Крім того, внаслідок обстрілів бойовиків у Артемівському районі поранено 2 місцевих мешканців, а ще одного – у Дзержинську. Це вчергове доводить, що бойовики зухвало порушують перемир’я, нехтуючи життями місцевих мешканців.

На Луганському напрямку найбільша активність бойовиків спостерігалася біля Сокільників, Щастя та Новотошківського. Саме тут ворог один раз застосував 152-мм артилерійську установку, а також важкі міномети та іншу артилерію.

Українські прикордонники зафіксували 3 польоти ворожих безпілотників у межах Донецької та Луганської областей.

Інфографіка: РНБО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *