ОСТАННІ НОВИНИ

У Садового не хочуть вивести перевізників з тіні – Веремчук

|

1-Elektronniy-kvitok

У травні мав би запрацювати е-квиток але у Садового не хочуть вивести перевізників з тіні. Запевняє голова депутатської групи «Народний Контроль» у Львівській міській раді Валерій Веремчук. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі «НК».

За словами Валерія Веремчука, вчора, 8 травня, виконавчий комітет Львівської міської ради прийняв рішення про збільшення тарифу на проїзд у громадському транспорті до 4 грн. Але нажаль, громада міста й далі не знає про реальний стан справ в питанні фінансової ефективності транспортної політики міського голови.

«Для того щоб вирішити цю проблему необхідно провести підрахунок перевезень, впровадити е-квиток та надати перевагу інвесторам, а не кредитам. Позаяк, всі хто їздить в маршрутках знають, що білети пасажирам не видають, обліку перевезень немає», – зауважив він.

Окрім того депутат вважає, що впровадження електронного квитка навмисно провалюють.

«Міська рада оголосила конкурс і майже чотири місяці проводився збір документів. Були представлені 13 компаній наприклад з Кореї, Європи та України і дивним було рішення – чиновники відмінили цей конкурс. Серед пропозицій цих інвесторів було не лише встановлення за власний кошт пристроїв обліку, але й були готові оновити автопарк. Там дійсно були цікаві пропозиції, але чиновники просто відмінили цей конкурс. Дивною є мотивація чиновників щодо створення комунального підприємства для впровадження електронного квитка і брати під це черговий кредит. Вони знають, що депутати не підтримають чергові кредити», – сказав Валерій Веремчук.

За його словами, якби конкурс відбувся і було визначено переможця, то в травні львів’яни вже мали б встановлені перші пристрої для ведення пасажирообліку.

«Натомість ми отримали чергове підвищення вартості проїзду, а могли б мати прозорість. Поки нема прозорості перевізники говоритимуть нам те, що їм вигідно говорити, хоч ми розуміємо що ситуація інакша бо ніхто собі у збиток не працює», – переконаний Валерій Веремчук.

Він наголосив, що ще одним питанням є наявність автобусів на маршрутах.

«Ввечері та вранці чекати на автобуси доводиться довго. Перевірити де автобус пасажир не може. Управління транспорту не справляється із своєю роботою по контролю за роботою перевізників», – зазначив Веремчук.

 

Коментарі

  1. Думати про пасажирів питання другорядне а рубати сучок , на якому сидиш , Садовий не хоче .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *