ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові мовчазним маршем вшанували пам’ять загиблих у Другій світовій війні

|

9

Небайдужі львів’яни мовчазним маршем вшанували пам’ять загиблих у Другій світовій війні та жертв тоталітарних режимів. Акція відбулась 8 травня 2015 року. Про це львівському порталу повідомили у пес-службі Львівської обласної організації ВО «Свобода».

Як зазначив голова Львівської міської організації ВО «Свобода» Любомир Мельничук, сотні львів’ян пройшли мовчазним маршем із лампадками  від площі Шашкевича (пам’ятник жертвам політичних репресій) до площі біля пам’ятника Тарасу Шевченку на проспекті Свободи, де відбувся молебень за загиблими.

«Ця війна забрала життя мільйонів українців, які стали заручниками боротьби двох тоталітарних режимів – комуністичного та нацистського. Такі втрати – найчисленніші, їх не порівняти із втратами інших країн та народів. Ці жертви – на совісті як нацистського, так і комуністичного режиму, які однаково зневажали українців і використовували їх у тій війні. Діяння нацистського режиму засуджені світовою спільнотою. Сьогодні потрібно нарешті довершити й заборону комуністичної ідеології і партії, як антиукраїнської за своєю суттю, що організовувала геноцид і винищення українців у ХХ столітті, а сьогодні відкрито діє на знищення української державності», – наголосив він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *