ОСТАННІ НОВИНИ

Де на Львівщині призовники найчастіше ухиляються від мобілізації

|

12

Правоохоронці Львівщини встановили, що найчастіше від мобілізації до лав Збройних сил України ухиляються призовники Яворівсько-Мостиського, Самбірського, Галицько-Франківського та Личаківсько-Шевченківського військоматів. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ГУМВС України у Львівській області.

Працівники територіальних органів внутрішніх справ Львівщини, під час проведення спільних рейдів з військовими комісарами та представниками органів місцевого самоврядування, встановили та попередили про необхідність з’явитись у воєнкомати 3114 осіб, котрі повинні бути мобілізовані до лав Збройних сил України. Також правоохоронці встановлюють місцеперебування ще 3974 призовників, котрі ховаються від служби. Загалом, за даними військових комісарів, на Львівщині від мобілізації ухиляється 9493 особи.

Від початку проведення мобілізації 2015 року правоохоронці Львівщини внесли до єдиного реєстру досудових розслідувань 122 матеріали за ст.336 (ухилення від призову за мобілізацією) КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років.

Окрім того, від початку проведення призову у 20015 році, до єдиного реєстру досудових розслідувань територіальних підрозділів ОВС Львівської області внесено 8 матеріалів за ст. 335 (ухилення від призову на строкову військову службу) КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до трьох років.

Також, під час подворових та побудинкових обходів у Львові працівники міліції виявили 95 осіб-переселенців, котрі підпадають під призов на військову строкову службу. Дані про цих громадян скеровано до районних військових комісаріатів.

Ілюстрація: Військова панорама

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *