ОСТАННІ НОВИНИ

Які фахівці в Україні найактивніше шукали роботу в першому кварталі 2015

|

резюме

Незважаючи на економічні потрясіння, кількість вакансій у першому кварталі 2015 року залишалася стабільною. У середньому за місяць на Міжнародному кадровому порталі HeadHunter Україна було опубліковано 8,5 тис. вакансій. Це практично стільки ж, скільки й у останньому кварталі 2014 року. Відзначимо також, що до кінця кварталу, в березні, кількість пропонованих вакансій навіть дещо зростала, намітилася незначна позитивна динаміка. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Міжнародного кадрового порталу HeadHunter.

У першому кварталі найактивніше резюме розміщували молоді спеціалісти, робочі, медики, адміністративні працівники. У цих категоріях загальна кількість резюме до кінця кварталу збільшилася на 6-7% у порівнянні з початком періоду. Найактивнішими пошукачі були в лютому. Цього місяця було опубліковано найбільше нових резюме. У лютому пошукачі створили на 16% більше нових резюме, ніж у січні, й на 10% більше, ніж у березні.

У свою чергу, роботодавці були більш активними в березні. До кінця кварталу рекордно, майже вдвічі, збільшилася кількість вакансій для державних службовців. Це пов’язано з відкриттям вакансій для керівних кадрів на роботу в держ. органах і підприємствах, а також з відкриттям або розширенням гуманітарних і соціальних міжнародних проектів. Також зросла кількість пропозицій для спеціалістів у сфері виробництва, медиків, керівників, спеціалістів у туристичній сфері. Кількість вакансій для цих спеціалістів за підсумками кварталу збільшилася у середньому на 20-25%. Найменш активно розміщували вакансії для банківських працівників, професіоналів у сфері автоторгівлі й сервісу, молодих спеціалістів, домашнього персоналу. Тут кількість пропозицій до кінця кварталу зменшилася на 10-15%.

Найактивнішими у першому кварталі 2015 року були пошукачі з Волинської, Запорізької і Рівненської областей. Кількість нових резюме до кінця кварталу в цих регіонах збільшилася на 20-25%. Найменше нових резюме створили пошукачі із Закарпатської, Херсонської, Черкаської областей (за підсумками кварталу кількість нових резюме збільшилася на 4-5%).

До кінця першого кварталу (в березні) в областях проведення АТО дещо збільшилася кількість пропонованих вакансій. Так, якщо в січні в Донецькій області було 187 пропозицій про роботу, то до кінця березня — 287. У Луганську кількість вакансій зросла із 45 до 100. Це пов’язано, в першу чергу, з відкриттям низки великих гуманітарних проектів, а також із відносною стабілізацією ситуації в зоні конфлікту. Тим не менше, ситуація в регіоні принципово не змінюється, і кількість вакансій лишається критично низькою (до початку військових дій у Донецьку в середньому публікувалося близько 2 тис. вакансій на місяць, у Луганську — близько тисячі).

Також не можна сказати, що активно зростає кількість бажаючих знайти роботу в зоні конфлікту. Динаміка приросту нових резюме в цих регіонах практично нульова. За підсумками першого кварталу, щомісяця в Донецькій області розміщують (або оновлюють) близько 3 тис. резюме, а в Луганській — близько 700. Такі ж показники спостерігалися у попередніх двох кварталах.

Незважаючи на те, що динаміка вакансій і резюме як у регіонах, так і в проф. сферах постійно змінюється, рейтинг міст і спеціалізацій загалом змінився не значно.

Як і в попередніх періодах, найбільшу кількість резюме на hh.ua розміщували молоді спеціалісти, програмісти, спеціалісти у сфері продажу, фінансисти і адміністративні працівники.

Роботодавці найчастіше шукали програмістів, спеціалістів із продажу, маркетологів, молодих спеціалістів і адміністративний персонал.

Лідером за кількістю вакансій лишається столиця: тут опубліковано понад половину (51%) всіх пропозицій про роботу. Другий у рейтингу вже традиційно Дніпропетровськ (9%), далі йдуть Харків (9%), Одеса (5%) і Львів (5%).

Дані були отримані в результаті аналізу бази вакансій і резюме Міжнародного кадрового порталу hh.ua, проведеного Дослідницьким центром в травні 2015 року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *