ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відкрили виставку «Українці у Другій світовій»

|

виставкаСьогодні У Львівському історичному відкрилася виставка “Українці у Другій світовій”.  Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

Проект реалізували з метою гідного вшанування визначного внеску українського народу у перемозі у Другій світовій війні. Ще одна ціль виставки –  висловлення поваги усім борцям проти нацизму, увічнення пам’яті про загиблих воїнів, жертв війни, воєнних злочинів, депортацій та злочинів проти людяності, скоєних у роки війни.

На виставці експонується понад 200 оригінальних пам’яток періоду Другої світової війни з музейних збірок Львівського історичного музею, Музею історії медицини Галичини імені Мар’яна Панчишина, Воєнно-історичного музею 58-го будинку офіцерів. Візуальний ряд доповнює фільм-хроніка “Між Гітлером і Сталіном: Україна в Другій світовій війні” (2005, режисер Святослав Новицький).

Головний акцент на виставці зосереджений на історіях звичайних людей, на іменних предметах – свідках трагічних подій.

Окрема група матеріалів розкриває діяльність військових медиків – тих, хто боровся за життя інших, ризикуючи своїм.

Особливою ідеєю проекту є тема дітей, чиї долі були обпалені війною. Підлітки воювали у складі військових частин, у підпіллі. Багато з них загинули у боях чи були страчені німцями.

Фото: black0wolf.rv.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *