ОСТАННІ НОВИНИ

«Новоросія» нарощує бойові спроможності (мапа)

|

novorosiya_3babdСитуація в зоні проведення АТО залишається складною. Противник активно проводить заходи з нарощування бойових спроможностей існуючих підрозділів т.зв. «ЗС Новоросії». Як заявив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу в УКМЦ речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник  Андрій Лисенко, особливу увагу бойовики приділяють вогневій підготовці та відпрацюванню елементів штурмових дій при захопленні оборонних укріплень.

Російсько-терористичні війська продовжують порушувати Мінські домовленості, використовуючи заборонену зброю. За добу зафіксовано 10 обстрілів з 120 мм мінометів, а також 2 обстріли – з артилерії калібру 152 мм. Один раз бойовики застосовували проти позицій сил АТО танк.

Найбільша активність незаконних збройних формувань зберігається на Маріупольському напрямку поблизу н.п. Широкине. За добу там зафіксовано 12 обстрілів з різних видів зброї.

fffff2
На Донецькому напрямку двома районами інтенсивного вогню залишаються населені пункти поблизу Донецького аеропорту та міста Горлівка.

На Луганському напрямку бойовики активізувались поблизу міста Щастя. Інциденти порушення режиму тиші зафіксовані також поблизу Кряківки, Оріхового та Станиці Луганської. Здебільшого бойовики використовують міномети, гранатомети та стрілецьку зброю. Більшість обстрілів припадає на другу половину дня та вечір.

Російські найманці продовжували використовувати безпілотні літальні апарати для здійснення повітряної розвідки. Загалом в межах Донецької області протягом доби зафіксовано політ 7 БПЛА.

За минулу добу внаслідок бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув, 3 отримали поранення.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *