ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині затримали нічних злочинців-ґвалтівників

|

гвалтівникУ Яворівському та Пустомитівському районах довгий час працювали двоє зловмисників, які грабували жінок. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ГУМВС України у Львівській області.

У злочинців була своя схема: у темну пору доби, між 22.00 та 02.00 год., у малолюдних місцях чоловіки нападали на жінок, погрожуючи ножем. Зловмисники забирали в жінок гроші, прикраси та телефони. Іноді вони навіть застосовували ніж або вдавалися до інших методів насилля.

«Під час одного з пограбувань, що сталось близько 22.00 години у місті Новояворівськ, зловмисник, погрожуючи ножем, забрав у дев’ятнадцятирічної місцевої мешканки мобільний телефон, а також змусив її вступити з ним у статеві стосунки. В інших випадках нападники обмежувались тим, що забирали у жінок цінні речі. Загалом за всіма епізодами сума збитків, нанесених потерпілим, оцінюється в кілька десятків тисяч гривень», – розповів начальник Управління карного розшуку ГУМВС України у Львівській області майор міліції Микола Гладюк.

Злочинців спіймали правоохоронці у ході оперативних дій. «Оперативним шляхом нам вдалось вийти на слід підозрюваних у скоєнні цих злочинів та затримати їх. Зараз у порядку ст.208 КПК України вони перебувають під вартою», – повідомив Микола Гладюк.

Також правоохоронці встановили особи зловмисників. Ними виявились раніше судимі 25-річний мешканець Дніпропетровської області та 39-річний мешканець Львівської області. Чоловіки проживали в одному з сіл Яворівського району, де винаймали помешкання у ще одного раніше судимого чоловіка.

Затриманих обґрунтовано підозрюють у скоєнні шести розбійних нападах, трьох пограбуваннях та зґвалтуванні. Зловмисники «працювали» у Яворівському та Пустомитівському районах. В усіх випадках їх жертвами були жінки.

За фактами були відкриті кримінальні провадження за ч.2 ст.186 (грабіж), ч.1 ст.187 (розбій) та ч.1 ст.153 (насильницьке задоволення статевої пристрасті неприроднім шляхом) КК України. Максимальне покарання, передбачене цими статтями – позбавлення волі на строк до семи років.

Наразі працівники міліції проводять слідчі дії та встановлюють причетність підозрюваних до скоєння інших злочинів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *