ОСТАННІ НОВИНИ

Глава Мюнхенської конференції з безпеки натякнув, що конфлікт на Донбасі замрозять

|

терористи на Донбасі

Роком завершення військового конфлікту на сході України може стати цей, 2015-й, рік. Таким прогнозом в  інтерв’ю в Берліні поділився голова Мюнхенської конференції з безпеки Вольфганг Ішингер, пише Укрінформ.

При цьому, за його словами, навряд чи вдасться досягти повного миру, імовірним варіантом залишається заморожений конфлікт.

«Сподіваюся, ми зможемо сказати, що 2015-й став роком завершення військового конфлікту та відкриття шляху до якогось миру. Я не плекаю дуже великих надій, що ви отримаєте повний мир», – сказав Ішингер.

Відповідаючи на уточнююче запитання, він підтвердив, що це може виглядати як заморожений конфлікт. «Але навіть заморожений конфлікт кращий, ніж військова стрілянина, коли гинуть люди на вулицях. Я сподіваюся, що цього вдасться уникнути, що будуть імплементуватися домовленості Мінська-2», – додав Ішингер.

При цьому він відзначив, що реалізувати Мінські домовленості буде “неймовірно важко для всіх задіяних сторін”. “Нам потрібно те, що я назвав би стратегічним терпінням. Ми повинні розуміти: потрібний час. І ми не здамося. Ви просто не здавайтеся”, – підкреслив експерт.

Фото: svidok.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *