ОСТАННІ НОВИНИ

На Lviv Media Forum відбудеться 13 майстер-класів

|

bf88936-75913 майстер-класів від закордонних та українських експертів відбудеться 30 травня у Львові в межах Lviv Media Forum. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛМР.

Стосуватимуться вони різноманітних тем: від доступу до інформації до digital-журналістики. Тренінги та воркшопи проводитимуть 30 травня журналісти-практики, медіаменеджери та викладачі найкращих світових шкіл, які приїдуть до України вперше.

Марафон майстер-класів розпочне експерт з новітніх технологій Шведського Медіаінституту Fojo Матс Вікман. Відомий digital-журналіст та спеціаліст зі сторітеллінгу проведе тренінг з мультимедіа.

Практичні поради з ефективного використання смартфону у журналістиці дасть директор освітньої програми з цифрових медіа у Колумбійському університеті Дуй Лінь Ту.

На охочих оволодіти специфікою якісного документального кіно чекає зустріч із режисером BABYLON’13 Володимиром Тихим та засновником проекту Hromadske.doc Богданом Кутєповим.

Воєнний репортер зі США Нолан Петерсон навчатиме геополітичній та воєнній аналітиці.

Про те, чи стали журналісти в українській політиці своїми серед чужих, дізнаватимуться від народних депутатів Мустафи Найєма, Сергія Лещенка та Єгора Соболєва.

Як шукати і планувати теми, радитиме директор з розвитку «Gazeta Wyborcza» Ґжеґож Пєхота.

Професійними прийомами лайфстайл-журналістики в інтернеті ділитиметься головний редактор «Buro 24/7», екс-головред «Esquire» в Україні Олексій Тарасов.

Тренінг з доступу до інформації спільно проведуть співзасновник польської організації «Fundacja e Panstwo» Якуб Гурніцький, головред українського інтернет-ресурсу «Наші гроші» Олекса Шалайський та засновник бюро журналістських розслідувань «Свідомо», сьогодні нардеп Єгор Соболєв.

Якуб Гурніцький, як один із найвпливовіших блогерів у Польщі, очолить окремий івент для своїх колег та охочих до них приєднатися. Про український блогінг розкажуть медіаконсультант Крус Крус та оглядач «Yandex.Україна».

Як стати всесвітньо відомим фотожурналістом, використовуючи шведські практики, розповість володар премії «World Press Photo-2013» Пол Гансен.

Забути догму про унікальний контент і навчитися працювати з інформаційними потоками в епоху соціальних мереж допоможе тренінг керівника програм нових медіа «Інтерньюз-Україна» Віталія Мороза.

Про психологічні особливості комунікації під час війни розповість соціальний психолог Олег Покальчук (тренінг відбудеться за підтримки Національної асоціації телерадіомовників).

А для журналістів, які працюють у зоні АТО, особливо корисним буде практичне заняття з надання першої невідкладної допомоги в умовах бойових дій, яке проведе Олег Картавий, інструктор із першої медичної допомоги. (Тренінг відбудеться за підтримки Інституту масової інформації у межах проекту з безпеки для журналістів «Press Watcher», який підтримує Internews-Network).

Окремо планується також захід від журналістів з Білорусі – «Вибори в Білорусії 2015: виборча кампанія та якою буде роль медіа в ній» за підтримки проекту Mymedia.

Нагадаємо, ІІІ Львівський медіафорум триватиме 28-30 травня на «Арені Львів» та в різних локаціях у центрі міста.

Події триватимуть паралельно двома хвилями – з 10:00 до 12:00 та з 12:00 до 14:00 год. Тож кожен учасник зможе потрапити на два майстер-класи. Події відкриті лише для учасників III Lviv Media Forum.

unnamed

Деталі: http://lvivmediaforum.com/na-lviv-media-forum-vidbudetsya-13-master-klasiv/

Програма: http://lvivmediaforum.com/program2015/

Реєстрація (до 15 травня): http://lvivmediaforum.com/registration/

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *