ОСТАННІ НОВИНИ

Антикорупційний комітет вимагає розслідувати напад на журналістів біля будинку заступника міністра МВС

|

im578x383-antikorup_board.salle.uaАнтикорупційний комітет вимагає розслідувати напад на журналістів біля будинку заступника міністра МВС. Про це розповів народний депутат України з фракції «Блоку Петра Порошенка», лідер громадського руху «Народний контроль» Дмитро Добродомов.

За словами депутата, Комітет Верховної Ради України по боротьбі з корупцією вимагає розслідувати напад на журналістів біля будинку заступника міністра внутрішніх справ України Сергія Чеботаря. Відповідне рішення було прийнято сьогодні на  засіданні Комітету.

«В черговий раз на засідання Антикорупційного комітету не прийшов ні міністр МВС, ні його заступники. Ми на комітеті прийняли рішення звернутися з вимогою, щоб  МВС провело службове розслідування щодо побиття журналістів програми «Наші гроші» з відстороненням від посади Чеботаря на час розслідування. Також перевірити на відповідність декларацію про доходи заступника міністра МВС Чеботаря щодо того фактажу, що навели журналісти і дати відповідну оцінку», – сказав Добродомов.

Дмитро Добродомов зазначив, що депутати звернулися до Генеральної прокуратури України з вимогою розслідувати напад  на журналістів.

«Ми також  підняли питання про профпридатність начальника Київської обласної міліції, який протягом тижня не зміг встановити осіб нападників, в той час як журналісти маючи менші можливості встановили цих осіб і готові продемонструвати факти», – додав нардеп.

Добродомов вважає, що зважаючи на резонанс справи щодо побиття журналістів, МВС має бути зацікавлений як найшвидше розслідувати справу щодо побиття журналістів та надати відповідь на звернення Комітету протягом тижня.

«Питання зараз стоїть не тільки в репутації МВС, а взагалі в спроможності реагувати на такі злочини, особливо коли  йде мова про високопосадовців МВС. В іншому випадку, якщо міністр Аваков далі ігноруватиме засідання,  члени Антикорупційного Комітету можуть  рекомендувати Парламенту розглянути Його відставку», – вважає Добродомов.

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *