ОСТАННІ НОВИНИ

На Луганщині підірвався екіпаж українського БРДМ: є загиблі

|

брдмУчора, 3 травня близько 16 години на закладеному фугасі біля с.Катеринівка Попаснянського району на ґрунтовій дорозі підірвалася бойова розвідувально-дозорна машина (БРДМ) Збройних сил України.

Як повідомили в прес-службі глави Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадія Москаля, на місці загинули двоє військових (30 і 40 років), ще троє отримали поранення і госпіталізовані.

Катеринівка – останнє село на Луганщині, яке офіційно приєднано до контрольованої України території. Воно знаходиться за лінією розмежування вогню, за крайнім українським блокпостом, тому вночі сюди періодично заходять бойовики, яких бачать місцеві селяни. Мабуть, одна з диверсійно-розвідувальних груп встановила напередодні фугас і привела в дію, коли поруч проїжджала українська БРДМ.

«Я приїжджав в Катеринівку місяць тому – 5 квітня, щоб прийняти рішення про її офіційному приєднання до контрольованої України території, – зазначає керівник Луганським військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль – І супроводжувала нашу делегацію БРДМ з крайнього українського блокпоста Військові самі погодилися поїхати з нами, знаючи, що в село можуть зайти бойовики Нас вони тоді захистили, а себе, на жаль, зараз не вберегли Вічна пам’ять хлопцям, вони загинули смертю героїв, захищаючи суверенітет України», – зазначив Москаль.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *