ОСТАННІ НОВИНИ

В Одесі - роковини трагедії 2 травня на Куликовому полі

|

bd79295-pole5

В Одесі 2 травня порядок охоронятимуть 2600 міліціонерів та 600 представників народної варти і спецпідрозділів МВС. Про це в коментарі журналістам після об’єднаного інструктажу підрозділів МВС заявив глава облуправління МВС Одещини Іван Катеринчук, інформує УП.

За його словами, зранку Куликово поле буде очеплено міліцією, прохід на територію площі буде здійснюватися через рамки металошукачів.

«Перед цим територію і приміщення профспілок прочешуть вибухотехніки з собаками. Будуть виставлені рамки і завдяки цьому на Куликове поле не пройде ніхто ні з холодною, ні з вогнепальною зброєю», – зазначив Катеринчук.

c8506c8-pole

«Міліції ніколи не багато. Це демонстрація присутності і сили для тих, хто хоче розхитати ситуацію. В Одесі на кожному квадратному метрі буде міліціонер, ми будемо стежити за порядком і не дамо розхитати ситуацію», – заявив Катеринчук.

Як повідомляє «Траса Е-95», загалом Куликово поле охороняють 1 943 осіб,  у тому числі 400 – громадські активісти. На площі з двох сторін встановлені по п’ять металодетекторів.

«На самій площі міліції мало, правоохоронці оточили її по периметру. Крім того, з боку Пироговській та залізничного вокзалу вздовж площі стоять вантажівки із співробітниками правоохоронних органів», – зазначено у повідомленні.

b65ff98-polfe6

Біля площі чергують 38 вантажівок «КрАЗ», ще частина транспорту правоохоронців перебуває у сусідніх кварталах.

З самого ранку одесити приходять невеликими групами до Будинку профспілок, щоб покласти квіти. Людей на площі небагато, обстановка спокійна.

О 9 ранку на Куликовому полі було порожньо, першим покласти квіти до Будинку профспілок прийшов нардеп Микола Скорик і його соратники з партії “Опозиційний блок”.

Близько 11:00 до Будинку профспілок прийшли близько сотні активістів Куликова поля і завісили паркан, пофарбований у кольори українського прапора, чорною тканиною.

На паркан повісили великий банер в портретами загиблих на Куликовому полі в результаті трагічних подій 2 травня минулого року.

Як відомо, на 14:00  в Одесі заплановано проведення панахиди за загиблими під час подій 2 травня 2014 року.

Напередодні до Одеси стягнули військову техніку, озброєних правоохоронців та військових, на Куликовому полі відбувся об’єднаний інструктаж стройових підрозділів міліції, задіяних на охорону громадського порядку під час травневих заходів.

За даними облуправління МВС, охоронятимуть правопорядок та області будуть понад 4 тисячі правоохоронців, задіюється 54 одиниці автотехніки.

“На варті правопорядку стоятиме 1000  працівників міліції, відряджених для надання практичної допомоги з 14 регіонів України, 600 військовослужбовців Нацгвардії та 500 членів громадських формувань”, – йдеться у повідомленні.

2 травня 2014 року в Одесі відбулися сутички між проросійськими і проукраїнськими активістами. У центрі міста загинули кілька людей.  Після цього проукраїнські активісти прийшли на Куликове поле, де був розміщений наметовий табір проросійських активістів. Згодом у  Будинку профспілок почалася пожежа, яка призвела до загибелі людей.

Загалом 2 травня постраждали понад 200 людей, загинули 48 осіб.

Фото: УП

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *