ОСТАННІ НОВИНИ

США дадуть ще $40 мільйонів на саркофаг у Чорнобилі

|

Державний департамент США підтвердив виділення з боку Сполучених Штатів додаткових $40 млн у якості внеску до фонду “Укриття” ЧАЕС

Про це інформує  Еспресо.TV із посиланням на Укрінформ.

“Сполучені Штати під час конференції донорів, що відбулася в Лондоні вчора, взяли на себе зобов’язання забезпечити $40 млн для фонду “Укриття” в Чорнобилі”, –  йдеться в офіційному повідомленні Держдепу.

Також зазначається, що ці кошти є додатковими до тих, які США вже надали протягом попередніх років. Загальна сума наданих грошей складає $330 млн.

“Виділенням цих коштів Сполучені Штати продовжать підтримувати Україну та зусилля багатьох країн у забезпеченні екологічно безпечного стану місця аварії на Чорнобильській АЕС”, – підкреслили в Держдепі.

Нагадаємо, нещодавно Німеччина виступила за якнайшвидше завершення будівництва саркофага для Чорнобильської АЕС, відтак країна надала додатково 18 млн євро.

Окрім того, Єврокомісія передала $70 млн. Також Міжнародна конференція донорів зібрала 180 млн євро для того, щоб будівництво захисної споруди для ізоляції зруйнованого четвертого реактора своєчасно завершили – до кінця 2017.

Як повідомлялося, стало відомо, що Литва може долучитися до будівництва саркофагу на Чорнобильській АЕС.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *