ОСТАННІ НОВИНИ

Ярош вимагає від Верховної Ради прийняти закон про ДУК

|

dyarosh

Радник начальника Генштабу України, провідник Добровольчого українського корпусу «Правий сектор» Дмитро Ярош вимагає від Верховної Ради прийняти закон про ДУК. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, інформує кореспондент Львівського порталу.

«Єдиним прийнятним варіантом для нас, особливо після відвертих провокацій владних агентів Московської імперії, є прийняття Верховною Радою Закону про Добровольчий Український Корпус», – написав Ярош.

За словами Яроша, будь-які заяви про «не підконтрольність» ДУК ПС є «бажанням придворних лизоблюдів з Банкової і ворогів нашого народу видати праведне за грішне».

Лідер «ПС» зазначив, що ДУК буде вести боротьбу за відновлення територіальної цілісності України і не дасть Кремлю зруйнувати добровольчі рух.

«Закликаємо всіх патріотичні сили максимально посилити тиск на Петра Порошенка і Верховну Раду, щоб домогтися якнайшвидшого прийняття Закону про Добровольчий Український Корпус!», – підкреслив Ярош.

Нагадаємо, увечері 28 квітня «Правий сектор» заявив, що їх базу оточили підрозділи Збройних сил України.

Вранці 29 квітня під Адміністрацією президента зібрався мітинг, на якому активісти скаржилися на тиск з боку влади.

Генштаб, у свою чергу, оприлюднив заяву, в якій повідомив, що блокпости в безпосередній близькості від бази ДУК були розгорнуті через навчання десантників. У Генштабі зазначили, що інформація про блокування бази ДУК «Правого сектора» покликана підвищити градус напруги в суспільстві і може бути використана для провокацій.

Потім в ході брифінгу спікер АП з питань АТО Олександр Мотузянік також підкреслив, що на представників “Правого сектора” тиск не чинять, ні про яке роззброєння його бійців не йдеться.

Він додав, що блокпости будуть зняті, як тільки військові закінчать виконання завдань в рамках навчань.

Крім того, в РНБО, СБУ та Міноборони закликали добровольців, в тому числі і з «Правого сектора» якомога швидше приєднатися до збройних сил.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *