ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові вимагають від Кабміну розтлумачити ситуацію з купівлею підручників

|

1Громадські організації Львова вимагають пояснень від Міністерства освіти і науки  з приводу введення в Україні платних підручників. Відповідний текст звернення є у розпорядженні Львівського порталу.

Від чиновників вимагають, публічно і офіційно пояснити ситуацію з введенням в Україні платних підручників.

«Ми, представники громадських організацій звертаємося до міністра освіти пана Сергія Квіта  і голови комітету ВРУ з питань освіти і науки пані Лілії Гриневич з вимогою публічно і офіційно пояснити ситуацію з введенням в Україні платних підручників, адже останніх декілька місяців про введення платних підручників відомо лише з  пліток і неофіційних коментарів», – йдеться у зверненні.

Водночас, за даними активістів, у школах вже проводять примусово-добровільний збір коштів на підручники.

«Відомо, що місцеві управління отримують певні розпорядження. До нас поступають факти, що у школах адміністрації вже проводять примусово-добровільний збір коштів на підручники… Просимо чітко роз’яснити і надати офіційний документ розпорядження), як саме буде відбуватися  розповсюдження підручників серед школярів», – йдеться у зверненні.

Як відомо, стаття 53 Конституції України визначає, що «Держава забезпечує доступність і безоплатність дошкільної, повної загальної середньої, професійно-технічної, вищої освіти в державних і комунальних навчальних закладах».

Під зверненням підписались: Громадське об’єднання «Пліч-о-пліч заради майбутнього», Батьківська рада Львівщини та ГО «Громадська варта».

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *