ОСТАННІ НОВИНИ

Прикордонники посилюють охорону державного кордону на травневі свята

|

537349_395120730619172_1836921946_nУ період травневих свят на державному кордоні і в прикордонних районах західного регіону військовослужбовці посилюють контроль з метою недопущення на територію України терористів та осіб, які можуть внести дестабілізацію в державі. Про це сьогодні під час брифінгу повідомив помічник начальника Західного регіонального управління Держприкордонслужби України, підполковник Володимир Шеремет, передає кореспондент Львівського порталу.

З метою посилення охорони українського кордону, як розповів Володимир Шеремет, у пунктах пропуску, на ділянці зеленого коридору та в прикордонних районах буде проведено ряд заходів. Зокрема, під час паспортного контролю прикордонники основну увагу приділятимуть протидії незаконному перетинанню державного кордону України з використанням чужих, підроблених та технічно несправних паспортних документів, а також звертатимуть увагу на паспортні документи громадян Російської федерації та країн Балканського регіону. А під час перевірки пасажиро-транспортного потоку будуть виявлятися особи, причетні до контрабандної діяльності, та ті, що переміщують зброю, набої, наркотики, тощо. Також буде визначено категорію ризику з числа осіб та транспортних засобів, які підлягатимуть поглибленому опитуванню та догляду, і будуть визначені окремі смуги руху для ветеранів та інвалідів Другої світової війни.

Як зазначив В.Шеремет, для посиленого контролю буде залучено увесь особовий склад Західного регіонального управління ДПСУ.

«На травневі свята у прикордонників вихідних не буде. Всі прикордонники будуть задіяні до охорони державного кордону. Загалом буде збільшено кількість прикордонних нарядів та щільність охорони кордону. Разом з прикордонниками до охорони кордону та прикордонної зони долучаться також добровольці, громадські організації, демобілізовані військові із зони АТО та місцеві жителі», – розповів помічник начальника Західного регіонального управління ДПСУ.

Окрім того, за словами В.Шеремета, в місцях первинної появи потенційних нелегальних мігрантів та підозрілих осіб, а також в місцях відправки транспортних засобів загального користування (автовокзали, залізничні вокзали) будуть залучені додаткові наряди. А до охорони зеленого кордону активно залучатимуться сучасні технічні засоби, які були отримані за програмою міжнародного-технічної допомоги.

Також прикордонник повідомив, що під час патрулювання на окремих напрямках держкордону буде організоване щодобове спільне несення служби нарядів з представниками ДАІ і буде посилено глибину несення спільних патрулів з прикордонниками Польщі, Угорщини та Румунії.

«Нам також допомагатимуть пильнувати 30-кілометрову зону школярі. Справа у тому, що у нас діє програма «Юні друзі прикордонників», до якої ми залучаємо учнів до 16-ти років, які живуть у селах та містах прикордонної зони. Власне і вони будуть нам допомагати, інформувати нас у випадку, якщо буде щось дивне», – розповів В.Шеремет.

На останок він наголосив, що усі перелічені вище заходи скеровані лише для отримання максимальної безпеки людей, що будуть перетинати кордон, і в жодному випадку не викличуть дискомфорту у мирних громадян. А ті люди, які матимуть сумніви щодо деяких подорожуючих громадян, чи виявлять підозрілі предмети, можуть інформувати прикордонників за єдиним номером – (044) 321 39 53. Це гаряча лінія, яка працює цілодобово.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *