ОСТАННІ НОВИНИ

Українцям заборгували 150 тисяч закордонних паспортів

|

Станом на 29 квітня 2015 року підрозділи міграційної служби прийняли понад 662 тис. заяв-анкет громадян для оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ДМС України.

За цей період Державне підприємство «Поліграфічний комбінат «Україна» по виготовленню цінних паперів», яке є виробником бланків паспорта громадянина України для виїзду за кордон, виготовило  лише близько 420 тис. закордонних паспортів.

Сьогодні черга оформлених та підготовлених до персоналізації паспортів для виїзду за кордон складає майже 150 тисяч, з них понад 100 тис. – це документи, встановлений законодавством строк видачі яких вже минув.

При цьому територіальні органи та підрозділи Державної міграційної служби щоденно приймають від 6 до 10 тис. заяв-анкет для оформлення закордонних паспортів, натомість, за інформацією ДП «Поліграфічний комбінат «Україна» по виготовленню цінних паперів», добова потужність працюючої на сьогоднішній день автоматизованої лінії лазерної персоналізації становить близько 4,5 тис. документів. Таким чином, через недостатню потужність підприємства «Поліграфічний комбінат «Україна» по виготовленню цінних паперів», ДМС  не має можливості забезпечити гарантії видачі громадянам України документів для виїзду за кордон у встановлені законодавством строки. 

Фото : styknews.info