ОСТАННІ НОВИНИ

Експерти очікують рекордну кількість безробітних в Україні

|

Кількість офіційно безробітних українців за підсумками 2015 року може досягти максимального рівня, повідомляє FOREX CLUB в Україні.

Сьогодні рівень безробіття офіційно становить 0,5 млн. чоловік. Втім, до кінця року цей показник може зрости до 0, 8 млн. і навіть більше.

 «Пропозиція на ринку праці підвищується, у той час як попит компаній стійко знижується. Приватні компанії та підприємства скорочують штат для оптимізації витрат на тлі падіння попиту на продукцію і послуги. Істотним фактором очікувань зростання безробіття виступає заплановані звільнення держслужбовців», – зазначає Андрій Шевчишин, головний експерт інформативно-аналітичного центру.

Згідно з даними Gfk Ukraine, індекс очікувань щодо динаміки безробіття в березні виріс до максимального рівня у 163,3 пунктів. Це свідчить про те, що побоювання безробіття в суспільстві значні і можуть бути реалізовані в найближчі місяці.

«Між тим, деяку стабілізуючу роль може зіграти розвиток імпортозаміщення, в першу чергу по напрямках, які можна швидко організувати. Безумовно, частина безробіття буде стримана сезонними роботами. Також фактором стримування рівня безробіття може виступити мілітаризація на тлі збільшення числа військових », – прогнозує експерт.

За офіційними даними, чисельність зареєстрованих безробітних в Україні знизилася з 523,1 тис. осіб у лютому до 506,8 тис. чоловік в березні.

Фото: ФБ