ОСТАННІ НОВИНИ

Перемир’я по-донбаському. Терористи гатять із танків та снайперських гвинтівок (мапа)

|

Протягом минулої доби обстановка в зоні АТО залишається напруженою. НЗФ активно використовують заборонені види озброєння – лише вчора відбулося 22 ворожих обстріли зі 120-мм мінометів, та ще 5 – зі 122-мм гармат. Також зафіксовано використання танків та роботу снайперів противника. Наші військові мають чим себе захистити, і ефективно ведуть вогонь у відповідь на провокації противника. Про це сьогодні на традиційному щоденному брифінгу в УКМЦ розповів речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник  Олександр Мотузяник, інормує кореспондент Львівського порталу.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих серед українських військовослужбовців немає, 3 – було поранено.

На Маріупольському напрямку відбулася серія бойових зіткнень поблизу сел. Павлопіль, а також кілька збройних провокацій бойовиків в районі с. Чермалик. Натомість у с. Широкине вчора не було зафіксовано жодного обстрілу наших позицій.

 

Незважаючи на Мінські угоди, бойовики майже щодня обстрілюють цей населений пункт, цілеспрямовано знищуючи житлові будинки та інфраструктуру. 

Місцеві вулиці нашпиговані вибухонебезпечними предметами, боєприпасами та розтяжками. У селі все ще живе близько сорока осіб, переважно похилого віку, які не в змозі покинути власні оселі.

 

На Донецькому напрямку бойовики неодноразово порушували режим тиші у районі аеропорту та західних передмість Горлівки. Саме на ці рубежі нашої оборони припадає дві третини усіх збройних провокацій ворога в зоні АТО.

На Луганському напрямку активність бойовиків зросла – в районі м. Щастя відбулася серія перестрілок. Неспокійно і поблизу Бахмутської траси, зокрема неподалік с. Кримське і Сокільники.

Вчора, за інформацією Державної прикордонної служби було зафіксовано 27 польотів ворожих БПЛА на сході України.

Також на контрольованій ділянці українсько-російського кордону у Харківській області та на адміністративній межі з тимчасово окупованою Автономною Республікою Крим прикордонні наряди зафіксували польоти російських вертольотів Мі-8.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих серед українських військовослужбовців немає, 3 – було поранено.