ОСТАННІ НОВИНИ

Україна конфіскувала турецьку браконьєрську шхуну

|

Вчора в Одесі відбулося судове засідання з розгляду справи відносно порушення капітаном турецької рибопромислової шхуни «ZOR» законодавства про виключну (морську) економічну зону України. За результатами засідання Приморським районним судом було винесено рішення про конфіскацію шхуни разом із навігаційним обладнанням на користь держави. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Державної прикордонної служби України.

Також знищенню підлягають знаряддя лову, загалом це10 кілометрівсіток. Після оголошення рішення суду екіпаж шхуни забравши особисті речі вибув з аеропорту Одеси до Стамбулу.

Крім того, ще на початку квітня капітан шхуни добровільно відшкодував Одеському загону морської охорони витрати на суму близько 290 тисяч гривень.

Нагадаємо, що 24 березня в Чорному морі у взаємодії прикордонної авіації та морської охорони була затримана браконьєрська шхуна. Тоді екіпаж літака «Даймонд», що здійснював моніторинг виключної (морської) економічної зони України, помітив порушників в40 миляхвід о. Зміїний. Плавзасіб не мав жодних ознак державної належності.

У ході подальшого спостереження пілоти зафіксували, як рибаки розпочали ставити сітки. Інформацію відразу довели командиру корабля морської охорони «Миколаїв», який вийшов на затримання порушників. Вже за деякий час прикордонники морської охорони наздогнали та затримали браконьєрів. Під час перевірки шхуни було виявлено камбальні сітки і сухий лід та встановлено, що назва шхуни «ZOR» (прапор Туреччина).

Фото: brightwallpapers.com.ua