ОСТАННІ НОВИНИ

Прикордонники затримали вантаж зі Львова, який їхав до терористів

|

Вчора прикордонники одного із підрозділів, що несуть службу в смузі безпеки вздовж лінії бойових зіткнень на Донеччині, затримали вантажний автомобіль Рено, що намагався проїхати на підконтрольну бойовиками територію поза контрольними пунктами в’їзду/виїзду. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Державної прикордонної служби України.

Вантажівка перевозила ободковий папір для виготовлення цигарок. Під час детального уточнення обставин було встановлено, що товар призначався для ДП «Тютюнова компанія «Хамадей», яка продовжує діяти на окупованій території в місті Донецьк. Діяльність даної компанії була зупинена Наказом Міністерства економічного розвитку і торгівлі України ще у січні нинішнього року, однак компанія продовжує працювати та випускати тютюнові вироби, які незаконним шляхом намагається реалізовувати і поза межами окупованої території.

 

Як виявилося, ободковий папір для фабрики, що контролюється терористами, був виготовлен у Львові, ТОВ «Львівський друкар». Про це свідчать товаросупровідні документи, що були у водія. Цікаво, що торгові марки цигарок «Хортиця» та «Біле сонце», для яких Львівська друкарня виготовила папір, компанія «Хамадей» зареєструвала в Росії.

 

На разі автомобіль затримано. Подальшою долею вантажу опікуватимуться співробітники фіскальної служби.  

Фото: прес-служби Державної прикордонної служби України.