ОСТАННІ НОВИНИ

Чим займаються партії за півроку до місцевих виборів. Інфографіка

|

За півроку до чергових місцевих виборів політичні партії та місцеві політики працюють в режимі повноцінної виборчої кампанії. У низці областей України уже відбулися з’їзди партійних організацій, на яких, насамперед, вирішували кадрові питання, пов’язані з підготовкою до місцевих виборів.

Такі висновки моніторингу політичної ситуації в Україні представив Комітет виборців, передає кореспондент Львівського порталу.

За даними КВУ, найбільш активну роботу по підготовці до виборів здійснюють Блок Петра Порошенка і партія міського голови Львова Андрія Садового «Об’єднання «Самопоміч». Громадські приймальні БПП відкрито в 11 областях, «Самопомочі» – в 9-ти.

Окрім цього, ці дві політичні сили організовують масові заходи різного характеру по всій Україні: прибирання територій, висадження алей, виставки дитячої творчості, збір коштів на обладнання для дитячих лікарень, благодійні акції.

 

У Черкаській та Львівській областях «Самопоміч» рекламує власну діяльність під брендом однойменної громадської організації. Радикальна партія і Опозиційний Блок провели регіональні тури лідерів у більшості областей. Регіональні тури лідерів Опозиційного блоку супроводжуються низкою конфліктів. Зокрема, місцеві активісти у місті Ржищів зірвали акцію з висадки представниками Опозиційного блоку «Алеї миру», натомість, самостійно висадили алею, присвячену загиблим за Україну героям. У Чернівцях активісти організували пікет проти приїзду депутата Опозиційного блоку М. Папієва. А лідери регіональних організацій ВО «Батьківщина» активно критикують діяльність центральної і місцевої влади.

Також цікаво, що жодної активності на місцевому рівні не демонструють нещодавно зареєстровані політичні партії. Нагадаємо, в Україні протягом 2014-2015 років було утворено 66 нових партій.  Однак, більшість з них не ведуть жодної інформаційної роботи на місцевому рівні, про них немає згадок в місцевих ЗМІ і вони досі не розпочали активну діяльність.

Інфографіка: КВУ