ОСТАННІ НОВИНИ

Симоненка учора допитували цілий день

|

Служба безпеки України допитувала лідера Комуністичної партії Петра Симоненка більше дев’яти годин. Як повідомляє Українська правда з посиланням на Українські новини політик учора вийшов з будівлі СБУ аж о 19.30.

П.Симоненко заявив, що повідомлення про підозру правоохоронці йому не вручали, він був допитаний як свідок.

“Я максимально відповів на всі запитання, які стосуються поточного політичного моменту. Дав, на мій погляд, глибокі, докладні відповіді, як сьогодні зберегти територіальну цілісність”, – заявив він.

Лідер КПУ підкреслив, що жодних претензій до нього СБУ не висувала.

Водночас Симоненко обвинуватив прес-секретаря СБУ Олену Гітлянську в розголошенні таємниці слідства.

“Виступ “Гітлерянської” (Гітлянської)… зайвий раз показав тільки одне, що слідчий не виходив із кабінету, нікому нічого не говорив, а о 12:54 вона передала все те, що нібито мало відношення до моєї бесіди, у СБУ. Я думаю, що прийде час – і або вона, або ті, хто давали їй команду для розголошення таємниці слідства, будуть нести відповідальність”, – сказав він.

Симоненко вважає, що СБУ веде безглузду політику, роблячи заяви про нібито причетність членів КПУ і його особисто до сепаратизму і тероризму.

За його даними, проти членів партії відкрито близько 400 кримінальних проваджень, але немає жодного судового рішення з визнанням винності комуністів у яких-небудь протизаконних діях.

Як відомо, СБУ почала допит Симоненка близько 10:00 у понеділок.

Раніше Гітлянська повідомила, що лідер КПУ допитується на предмет наявності в його висловленнях закликів зміни держкордону України.

“Симоненко має пояснити, що він мав на увазі, коли висловився про зміну кордонів території України шляхом денонсації пакту Молотова – Ріббентропа”, – написала вона із соціальної мережі Facebook.

Гітлянська підкреслила, що перевіряється також низка інших висловлень, суджень, затверджень Симоненка щодо прийняття закону “Про осуд комуністичних і націонал-соціалістського (нацистського) режимів і заборону пропаганди їхньої символіки”.

Фото: 112.ua