ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові затримали зловмисника, який грабував літніх жінок

|

У Львові правоохоронці затримали грабіжника. Зловмисника обґрунтовано підозрюють у трьох епізодах пограбування літніх жінок, скоєних у Личаківському районі Львова. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ГУМВС України у Львівській області.

До працівників Личаківського райвідділу міліції протягом двох тижнів надійшло три повідомлення про пограбування, скоєних на території району. За словами потерпілих, в усіх випадках зловмисник діяв за однаковою схемою. В білий день він підходив до літніх жінок, котрі йшли вулицею самі та, погрожуючи їм фізичною розправою, забирав гроші та особисті речі – мобільні телефони, золоті прикраси. Речі, які зловмисник забирав у потерпілих, він здавав у ломбард.

За фактами були відкриті кримінальні провадження за ч.2 ст.186 (грабіж). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до шести років.

Правоохоронці встановили, що до скоєння злочинів причетний раніше неодноразово судимий 44-річний львів’янин. У 2013 році чоловік відбував покарання у місцях позбавлення волі, проте частина терміну ув’язнення для нього була замінена на 200 годин громадських робіт.

«Вийшовши на волю, засуджений, замість того щоб працювати на громадських роботах, втік у Харків. У зв’язку з цим його оголосили у розшук. На початку 2015 року він повернувся у Львів і взявся за старе. Наразі ми довели його причетність до трьох епізодів пограбування. 24 квітня він був затриманий», – повідомив заступник начальника Львівського міського управління міліції капітан міліції Олександр Костенюк.

Суд призначив для затриманого міру запобіжного заходу – тримання під вартою з можливістю звільнення під заставу у розмірі шістдесят тисяч гривень.

Правоохоронці перевіряють причетність затриманого до скоєння аналогічних злочинів.