ОСТАННІ НОВИНИ

Українські матері почали більш позитивно ставитись до вакцинації дітей

|

В Україні 1,5 мільйона дітей віком до п’яти років не повністю вакциновані від поліомієліту. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Департаменту охорони здоров`я ЛОДА.

У всьому світі імунізація рятує до 3 мільйонів дітей щорічно від смертельних дитячих хвороб. Не повністю імунізовані діти мають не тільки високий ризик захворіти самі, але також збільшують ризик для оточуючих , розповсюджуючи хвороби далі. Більшість дітей в Україні не імунізовані через відсутність вакцин або у зв’язку із переміщенням під час конфлікту. У деяких громадах, де доступ до вакцинації не є проблемою, батьки іноді самі вирішують не робити щеплення своїм дітям через необґрунтовані страхи та слабке розуміння життєвої важливості імунізації для благополуччя своїх дітей.

“Враховуючи велику кількість переселенців, у зв’язку з конфліктом на Сході Україні і найнижчим рівнем охоплення вакцинацією серед країн Європи, в Україні присутній високий ризик спалаху інфекційних захворювань, особливо серед дітей. Тільки 50 відсотків з 7900 000 українських дітей вакциновані належним чином”, – зауважила Джованна Барберіс, Представник Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні.

“ЮНІСЕФ допомагає забезпечити дітей вакцинами, закуповуючи 4 800 000 доз вакцин проти поліомієліту вартістю три мільйони доларів США в якості гуманітарної допомоги за підтримки Уряду Канади”, – додала вона.

ЮНІСЕФ надає підтримку Міністерству охорони здоров’я України щодо розширення та реформування системи закупівлі вакцин. Протягом останніх семи років, ЮНІСЕФ проводить освітні кампанії про переваги вакцинації для батьків та програми підвищення знань для медичних працівників щодо ефективності та безпеки вакцинації. В результаті цих комплексних програм вдалося досягнути стабільне поліпшення в сприйнятті вакцинації серед українських батьків: нині 72% матерів позитивно ставляться до вакцинації, в той час, як це було тільки 28% в 2008 році.

Варто нагадати, що в впродовж 24-30 квітня відзначається Всесвітній тиждень імунізації з гаслом «Зменшення розриву в охопленні імунізацією».

Фото: nashamama.com