ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відкрили виставку до 110-ліття будинку Страхового товариства «Дністер»

|

Сьогодні на площі перед Успенською церквою відбулося відкриття виставки до 110-ліття будинку Страхового товариства «Дністер», що на вул.Руській, 20. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

«Насправді ця площа раніше завжди була місцем паркування машин. Мені дуже приємно, що ми спільною працею робимо цей простір для громадськості. Дійсно, цей будинок один з найкрасивіших, коли він був запроектований і збудований. Він потребує дуже хорошої реставрації», – зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Захід організовується в рамках спільного українсько-німецького проекту «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова».

«Наша зустріч стане нагодою для того, щоб подумати про історію цього міста. Один із цих скарбів ми маємо перед собою – це будівля на вул Руській, 20. Ми бачимо різноманіття, фантазію та майстерність, вкладену у цей будинок. Ми з такою самою дбайливістю маємо підійти, щоб це диво зберегти. Щоб зберегти ці будівлі – залежить саме від вас, бо ви тут живете, працюєте. Те, як ви думаєте про ці будинки, що ви думаєте, від цього залежить майбутнє цих будинків і майбутнє міста. Вчора ми мали дуже жваву дискусію про те, як будувати щось нове у місті. Але щоб будувати нове, треба розуміти старе, ґрунтуючись на цьому розумінні, можна вільно будувати щось нове. Далі ми будемо про це говорити», – розповіла Іріс Гляйхманн.

«Ми започатковуємо дуже гарну ідею святкування дня народження будинку. Цьому будинку ювілей – 110 років. Маємо тут чудову перлину сецесійної архітектури у місті Львові», – додала Лілія Онищенко, начальник управління охорони історичного середовища ЛМР.

Програма заходу

12.00-16.00 год – Театр Курбаса. Демонстрація ковальського ремесла. Представлення кераміки. Створення графічних та акварельних малюнків учнями Львівського державного коледжу декоративного і ужиткового мистецтва імені Івана Труша. Художні майстер-класи для дітей.

13.00 / 15.00 год – Невідомі інтер’єри будинку «Дністер» (екскурсія від мистецтвознавця І. Жука).

 Фото: Олег Кохан