ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині сплеск злочинності серед дітей та колишніх зеків

|

На Львівщині підвищився рівень дитячої злочинності, а також зросла кількість кримінальних правопорушень, вчинених рецидивістами, групою осіб та в стані сп’яніння. Про це під час сьогоднішнього брифінгу повідомив прокурор Львівської області Роман Федик, передає кореспондент Львівського порталу.

Як розповів Р. Федик, за видами злочинів зросла кількість незаконних заволодінь транспортними засобами, а також крадіжок особистого майна та шахрайств. Водночас останнім часом дедалі більше активізувалися різні шахраї. Зокрема, масовими є випадки шахрайств з використанням сайтів приватних оголошень, заволодіння грошовими коштами з карток банківських рахунків, так зване телефонне шахрайство.

«Причиною цього є соціально-економічне становище у державі. Ми відслідковуємо такі негативні явища, шукаємо шляхи подолання злочинних проявів, намагаємося забезпечити співпрацю правоохоронних органів у цьому напрямку», – запевнив прокурор області.

Незважаючи на ряд негативних факторів, рівень злочинності в Львівській області є одним із найнижчих у державі та становить 39 злочинів на 10 тисяч населення.

«Спостерігається тенденція до зменшення кількості злочинів проти життя та здоров’я – умисних вбивств, тяжких тілесних ушкоджень, грабежів, крадіжок з квартир, розбоїв та вимагань, облікованих кримінальних правопорушень проти безпеки руху та експлуатації транспорту», – зауважив прокурор.

Фото: Львівський портал