ОСТАННІ НОВИНИ

В Укзалізниці накрали пристроїв сигналізації на 3 млн. грн.

|

За 3 місяці 2015 року Укрзалізниця зафіксувала 358 випадків навмисного пошкодження та розкрадання невідомими особами пристроїв сигналізації та зв’язку. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Укрзалізниці.

Цьогорічна статистика крадіжок різних пристроїв автоматики на залізниці  на 51,3% сумніша за минулорічну. Загальна сума матеріальних збитків від незаконних втручань у господарство сигналізації та зв’язку склала 3 млн грн – проти 1,98 млн грн за аналогічний період минулого року. Залізничникам доводиться відновлювати пошкоджене обладнання, витрачаючи на окремі деталі та матеріали тисячі та десятки тисяч гривень, тоді як крадії отримають за «металобрухт» лише кілька десятків гривень.

Додаткові заходи, які вживають працівники залізниці для захисту інфраструктури від втручання при складній соціальній ситуації та занадто поблажливому до крадіїв і приймачів металобрухту законодавстві, не дозволяють зменшити кількість випадків розкрадань та пошкоджень.

Крадіжки, окрім матеріальних збитків, ще й загрожують безпеці руху поїздів та можуть призвести до непередбачуваних наслідків. До того ж кошти на відновлення не враховані в планах капітальних інвестицій, тож через значні пошкодження зривається виконання планів ремонту, модернізації залізничної автоматики, сигналізації та зв’язку, які за термінами своєї експлуатації вкрай потребують відновлення.

 

Фото: Львівський портал