ОСТАННІ НОВИНИ

Садовий пообіцяв за рік здати першу чергу будинку для учасників АТО

|

Депутати Львівської міської ради сьогодні під час сесії затвердили Програму забезпечення житлом учасників АТО та членів сімей загиблих бійців. «За» таке рішення проголосувало 80 міських обранців, передає кореспондент Львівського порталу.

Перед тим, як голосувати за цю Програму, начальник юридичного управління Львівської міської ради Гелена Пайонкевич повідомила усім присутнім у сесійній залі, що її розглянули на спільному засіданні представників виконавчих органів влади, депутатського корпусу та Спілки сімей учасників АТО.

«Істотних зауважень до цієї Програми під час її розгляду не було. Але на останньому засіданні було внесено пункт про те, що у випадку недостатності коштів з міського чи державного бюджетів, на будівництво житла може бути відкритий інвестиційний конкурс», – сказала Г.Пайонкевич.

Вона також наголосила на тому, що у Програмі чітко визначено, хто є учасниками АТО і хто може претендувати на квартиру, а також визначена почерговість її отримання. Зокрема, першими почнуть отримувати квартири сім’ї загиблих військових в АТО та важко травмовані бійці, які не можуть продовжувати професійну діяльність, а також діти сироти, які є учасниками АТО. Рішення про закріплення житла, за словами Гелени Пайонкевич, ухвалюватиме спільна громадська комісія з житлових питань і комісія, створена розпорядженням міського голови, куди входять представники виконавчих органів влади, громадськості та депутати.

Г.Пайонкевич також наголосила, що особи, які отримали земельні ділянки під житлове будівництво в будь-якому місці, уже не мають права претендувати на квартири. Винятком стануть особи без львівської прописки, їх розглядатимуть за окремим рішенням комісії. Після виступу начальниці юридичного управління ЛМР, присутні у залі сім’ї учасників АТО почали вимагати у міського голови Львова Андрія Садового назвати чіткі терміни, коли збудуть будинок на вул. Під Голоском.

Мер Львова пообіцяв людям, що усе робитиметься у стислі терміни і висловив сподівання, що вже через рік буде збудована перша черга житла. «Ми робитимемо все максимально стисло, паралельно будемо виділяти кошти на інженерію та комунікації. Спершу збудується перша черга житла для сімей, родичі яких загинули в АТО, тяжко поранених бійців, дітей-сиріт. Хочемо і сподіваємося, що у квітні-травні наступного року ви отримаєте ключі від помешкань і вже будете там господарювати», – сказав А.Садовий.

Він також повідомив, що громадськість і спілка учасників АТО та сімей загиблих зможе контролювати кожен крок із зведення будинку на затвердженій території. А для цього, як він пообіцяв, у мерії щомісяця звітуватимуть щодо виконаних робіт.

«Я не Господь Бог, але для нас – це пріоритет. Нам треба швидко розпочати цей процес, почати будувати будинок, бо ми вже й так втратили три місяці», – додав він.

Фото: Львівський портал