ОСТАННІ НОВИНИ

Завтра стартує ЗНО-2015

|

Завтра, 24 квітня, стартує ЗНО-2015, перше тестування відбудеться з української мови та літератури. Про це йшлося сьогодні на прес-конференції директора Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариси Середяк та начальника відділу загальної освіти та науки Львівської ОДА Ірини Сеслюк, інформує кореспондент Львівського порталу.

Представники освіти повідомили про те, що загалом у Львівській області діятиме 75 пунктів тестування. На кожному з пунктів гарантована присутність медиків, педагогів та представники МВС України.

Учасників ЗНО пропускатимуть у пункти тестування з 10:15 до 10:50. З собою учасникам ЗНО потрібно обов’язково мати оригінали документів, що посвідчують особу (серія та номер документа повинні бути зазначені у сертифікаті), безпосередньо сертифікат ЗНО-2015 і запрошення-перепустки (його із назвою та вказаною адресою пункту ЗНО треба видрукувати зі своєї “інформаційної сторінки”, що розміщена на сайті УЦОЯО (вхід на “інформаційну сторінку” – за номером сертифіката та пін-кодом, що є у сертифікаті).

Варто зазначити, що частину дітей до пунктів проведення ЗНО довозитимуть шкільні автобуси, обладнані відповідним логотипом. Транспорт супроводжуватимуть працівники ДАІ, які отримали від відділів освіти маршрути руху та графіки підвезення.

Л.Середяк нагадала, що передбачена ще додаткова сесія, що триватиме з 09.06. до  09.07.2015 року. Учасниками додаткової сесії можуть бути особи, які перебувають в місцях позбавлення волі та особи, що проживають на окупованій території (Автономна Республіка Крим та місто Севастополь) і територіях, де здійснюється антитерористична операція. Також учасниками додаткової сесії можуть бути абітурієнти, що з поважної причини не змогли взяти участь в основній сесії або стосовно яких було допущено порушення процедури проведення ЗНО, що підтверджено рішенням регламентних комісій регіональних центрів оцінювання якості освіти.

Важливо відзначити те, що учасникам ЗНО не дозволяється користуватися: олівцем, калькулятором, гумкою.

Додаткову інформацію можна отримати на веб-сторінці Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти.

Загалом для проходження зовнішнього незалежного оцінювання у 2015 році в Україні зареєструвалось 288 977 осіб. Із цього числа 19 101 учасник – у Львівській області, 8 632 осіб – у Волинській області та 11 263 осіб – у Рівненській області.

 

Фото: ЛОДА